Αρχική Λεμέσιος Ίσως να έφτασε η ώρα για τα θαλάσσια ταξί; Η λειτουργία της...

Ίσως να έφτασε η ώρα για τα θαλάσσια ταξί; Η λειτουργία της Μαρίνας, το Παλιό Λιμάνι, η απόσταση από την τουριστική, η συμφόρηση του παραλιακ

Ο γνωστός και διάσημος θα λέγαμε ποδοσφαιριστής της Τσέλσυ και της Εθνικής Ισπανίας Φερνάντο Τόρρες, βρέθηκε τις μέρες αυτές στην πόλη μας μαζί με την οικογένεια του για λίγες μέρες ξεκούρασης πριν τεθεί και πάλι κάτω από το πρόγραμμα προπονήσεων του Μουρίνιο.

Ο Φερνάντο Τόρρες διέμενε στο ξενοδοχείο Le Meridien χωρίς να έχει κυκλοφορήσει και πολύ εκτός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και χωρίς να γνωρίζουμε με σιγουριά αν έχει βγει από αυτό που έχει πάει και ποια μέρη έχει επισκεφθεί. Αυτά προς αναφορά.

Και το συνδέουμε αν συνδέετε και πιστεύουμε ότι μπορεί να δοθεί σαν παράδειγμα, για την ανάγκη λειτουργίας θαλασσίων ταξί κατά μήκος των πέραν 22 χιλιομέτρων μήκους παραλία της Λεμεσού. Από το ανατολικότερο σημείο την περιοχή Κάλυμνος (Ακτή Κυβερνήτη), μέχρι και την Μαρίνα.

Αν λοιπόν ο Τόρρες ήθελε ας πούμε το βράδυ του Σαββάτου να πάει να επισκεφθεί την Μαρίνα Λεμεσού είτε για απλά μια βόλτα ή για δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής, με αυτοκίνητο θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια ώρα, μάλλον περισσότερο. Κι΄αυτό δεν αρέσει.

Αυτό δεν αρέσει στους γνωστούς και διάσημους αλλά δεν είναι ούτε πρακτικό, ούτε και τουριστικό. Ενώ αν από την αποβάθρα του ξενοδοχείου Le Meridien ο Τόρρες κι΄ο κάθε Τόρρες έπαιρνε ένα θαλάσσιο ταξί θα είχε την θαλασσινή εμπειρία και την άνετη άφιξη του στην Μαρίνα Λεμεσού.

Και η Μαρίνα γίνεται απλά προς αναφορά γιατί μπορεί να υπάρχουν στάσεις και σταθμοί αρκετοί. Όπως η Μαρίνα St.Raphael, το Ιστιοπλοικό, στο ξενοδοχείο Μιραμάρε, την αποβάθρα του Ναυτικού Ομίλου, την αποβάθρα Εναερίου, το Παλιό Λιμάνι, και ούτω καθ εξής.

Δεν ξέρω αν με έχετε “πιάσει” αλλά θα ήθελα και την δική σας άποψη αλλά και σχολιασμό των όσων σας αναφέρω πιο πάνω. Κάντε το γράφοντας κάτι γι΄αυτό πιο κάτω. Οι προυποθέσεις πιστεύω υπάρχουν αν το θελήσουν και οι αρχές, αλλά ποιες αρχές;

Όταν η παραλία της Λεμεσού είναι κατακερματισμένη και κυβερνάτε από τρείς δήμους και καμμιά δεκαριά χωριά; Και για να είμαι ειλικρινής, ο Δήμος Λεμεσού το προσπαθεί, αλλά μόνο αυτός…

ο ΛΕΜΕΣ ιος

 …