Αρχική Πρόταση Ας επανατοποθετήσουμε το ΓΣΟ εκεί που του αξίζει να είναι, η αθλητομάνα...

Ας επανατοποθετήσουμε το ΓΣΟ εκεί που του αξίζει να είναι, η αθλητομάνα Λεμεσός να το μετατρέψει σε ένα μοναδικό αθλητικό μουσείο

Για χρόνια ακούαμε για την ανάπλαση του ΓΣΟ και στο μυαλό μας πιστεύαμε ότι θα γινόταν κάτι σαν αθλητικό πάρκο ας πούμε. Τελικά μετατράπηκε σε κάτι όμορφο θα λέγαμε από αρχιτεκτονικής πλευράς αλλά κάτι που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το τι ακριβώς είναι.

Όπως είναι γνωστό στον χώρο υπάρχουν και κάποια γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου τα οποία διαχειρίζεται το ΤΕΠΑΚ σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού κι΄ενώ ο χώρος ανήκει στον ΚΟΑ. Μια σχέση η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε πολυτάραχη και προβληματική.

Από την άλλη τα όσα μαγαζιά ψυχαγωγίας πήγαν να λειτουργήσουν εκεί δεν τα κατάφεραν και το αποτέλεσμα είναι ότι στην ουσία έχουμε ένα δημόσιο χώρο ο οποίος στο μεγαλύτερο του κομμάτι είναι σε αχρησία ενώ καταστρέφεται κι΄από τους ασυνείδητους νεαρούς.

Αυτό που ερχόμαστε να προτείνουμε τόσο απλά είναι η μετατροπή του χώρου αυτού σε ένα αθλητικό μουσείο για την αθλητομάνα Λεμεσό. Ο ΚΟΑ, δηλαδή το κράτος μαζί με τον Δήμο Λεμεσού να βρουν τον τρόπο έτσι που η Λεμεσός να επανατοποθετίσει το ΓΣΟ εκεί που του αξίζει.

Η αθλητομάνα Λεμεσός θα μπορέσει έτσι να προβάλει όλους τους διαχρονικά μεγάλους αθλητές που κατάγονται από την πόλη μας, τον μοναδικό Ολυμπιονίκη, τους Παγκοσμιονίκες, αλλά και τα αθλητικά σωματεία της Λεμεσού στα οποία να παραχωρηθεί χώρος για υπο-μουσεία δικά τους.

Έτσι η πόλη μας θα αποκτήσει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σημείο αναφοράς θα τιμήσει όλους αυτούς τους αθλητές και τα σωματεία της πόλης και εν κατακλείδι θα δημιουργηθεί ένας χώρος χρήσιμος κι’ εκπαιδευτικός. Όσον αφορά το ΤΕΠΑΚ το κράτος οφείλει να κάνει κι΄εδώ το χρέος του….

image
image
image

image