Αρχική Τεχνολογία Για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής, επιδείξεις και στην Λεμεσό, στο...

Για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής, επιδείξεις και στην Λεμεσό, στο MyMall και το ΤΕΠΑΚ

Με επιδείξεις ρομπότ και άλλες παρουσιάσεις που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται και φέτος στην Κύπρο, για τρίτη χρονιά, εκδηλώσεις μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν όλες οι παρουσιάσεις οι οποίες θα ταξιδέψουν τους παρισταμένους στο μέλλον, αλλά και στο παρόν αφού ήδη υπάρχουν και είναι χειροπιαστά αρκετά ανθρωπόμορφα ή μη «έξυπνα» πολύπλοκα ευφυή συστήματα.

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί επίσης.

Εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά: Στη Λάρνακα (στις 23 και 24 Νοεμβρίου) και στη Λεμεσό στις 28 Νοεμβρίου.

Παρουσιάσεις και επιδείξεις Robot στο MALL of CYPRUS, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στη Λευκωσία και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο MyMALL στη Λεμεσό.

Παρουσιάσεις υποβρυχίων και ιπτάμενων ρομπότ στο ΤΕΠΑΚ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια: Κύπρου, Ευρωπαϊκό, ΤΕΠΑΚ και Frederick.  Συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων o Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων ‘Eρευνας και Καινοτομίας (CARIE), ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS) καθώς και οι Novatex Solutions, CYRIC, Helikas Robotics, GG Dedalos, GE English centre με υποστηρικτή το DisruptCyprus….