Αρχική Πρόταση Δεν είναι και τόσο δύσκολο, αν δεν μπορεί ο δήμος ας μπορέσει...

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, αν δεν μπορεί ο δήμος ας μπορέσει κάποιος, τα εστιατόρια, ένα φυτώριο, οποιοσδήποτε

image
image
image

Την πιο κάτω πρόταση την παρουσιάσαμε στην ιστοσελίδα μας στις 4 Μαρτίου 2014. Λίγες μέρες αργότερα είδαμε με χαρά να φυτεύουν στον ανθώνα κάποια image
λουλούδια, έστω μπορεί να μην ήταν όπως στην πρόταση μας αλλά ήταν καλά.

Σήμερα ο ανθρώνας επανήλθε στην προηγούμενη του κατάσταση. Όπως στην φωτογραφία που βλέπετε δίπλα η οποία είναι χθεσινή. Και διερωτούμαστε αν πραγματικά είναι τόσο δύσκολο για τον Δήμο, τους εστιάτορες.

Αν τους είναι τόσο δύσκολο να διατηρήσουν τον ανθώνα αυτό με “πέντε” όμορφα λουλούδια, τελοσπάντων όχι με την εικόνα που βλέπουμε που μόνο εικόνα ντροπής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο πιο κεντρικό σημείο της Λεμεσού.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ. ΑΠΛΗ ΤΗΝ ΞΑΝΑΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!  

Ο ανθώνας αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ανάπλασης της περιοχής του κάστρου, προφανώς θέλοντας ο δήμος να δώσει μια όψη της αρχαιότητας του χώρου και όπως πιστεύαμε και για να προσθέσει λίγο χρώμα στη περιοχή.

Δεν μιλάμε για κάτι πολύ μεγάλο, μιλάμε όμως για έναν χώρο τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες άνθρωποι και ιδιαίτερα δεκάδες ξένοι επισκέπτες της πόλης μας οι οποίοι βλέπουν απλά έναν κτισμένο ανθώνα γεμάτον χώμα.

Όπως και να έχει, θα ακούσουμε διάφορες δικαιολογίες, ίσως για τάχατες οικονομικό πρόβλημα του δήμου ή και άλλα, τα γνωστά που ακούγονται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Εμείς λέμε και απαντούμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Κατ΄ακρίβειαν δεν είναι καθόλου δύσκολο και δεν χρειάζονται ούτε και πολλά χρήματα για να φυτευθεί αυτός ο ανθώνας με όμορφα λουλούδια που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα ή περισσότερα χρώματα στην περιοχή.

Αν λοιπόν ο δήμος δεν μπορεί ή και δεν θέλει ή και δεν το σκέφτηκε, ας μπορέσει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, τα εστιατόρια για παράδειγμα που λειτουργούν στην περιοχή ή και ακόμη κάποιο από τα πολλά φυτώρια που βρίσκονται στην Λεμεσό….