Αρχική Υγεία Εγκαίνια για το οφθαλμολογικό τμήμα της Πολυκλινικής Υγεία, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα

Εγκαίνια για το οφθαλμολογικό τμήμα της Πολυκλινικής Υγεία, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το νέο υπερσύγχρονο οφθαλμολογικό τμήμα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Τα  εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Υγείας Δρ. Γιώργο Παμπορίδη στην  παρουσία τόσο ιατρών, βουλευτών της επαρχίας Λεμεσού και συνεργατών.

Μεταξύ άλλων ο  Δρ. Γιάννης Ιωάννου, Πρόεδρος ΔΣ. της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ ανέφερε: «Κύριε Υπουργέ, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ο ο ιδιωτικός τομέας και ειδικά οι ιατροί στη  Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ  παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις που επιτελούνται στον χώρο της ιατρικής και θέλουν να πρωτοπορούν.

Από την άλλη οι ανάγκες των ασθενών αυξάνονται καθημερινά όπως αυτές έχουν επιβληθεί από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Κύπρος ακόμη δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει σύστημα υγείας και περιμένουμε από εσάς να δώσετε στον κάθε Κύπριο πολίτη ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στο νοσοκομείο της εμπιστοσύνης του και της επιλογής του.»

Ο Υπουργός Υγείας, Δρ. Γιώργος Παμπορίδης στην ομιλία του εξήρε το επίπεδο και την πρωτοβουλία της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ: «Η Πολυκλινική Υγεία προσφέροντας ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου,  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σύγχρονες κτιριακές δομές, σωστή επάνδρωση και αρτιότητα στην οργάνωση, προγραμματισμό και λειτουργία, αποτελεί σημαντικό συνεργάτη του Υπουργείου Υγείας για άμβλυνση των προκλήσεων που το δημόσιο σύστημα υγείας σήμερα αντιμετωπίζει.»

Το Οφθαλμολογικό Τμήμα της Πολυκλινικής Υγεία στεγάζεται σε αυτόνομο, ανανεωμένο και διαμορφωμένο κατάλληλα χώρο όπου οι ασθενείς θα τυγχάνουν θεραπείας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Το νέο οφθαλμολογικό κέντρο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο οφθαλμολογικό χειρουργείο και μια ειδική αίθουσα διαθλαστικής χειρουργικής (Laser).

Αποστολή του είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με την παροχή υπηρεσιών υγείας που αποσκοπούν στη βελτίωση και διόρθωση της όρασης. Επιπλέον, θα προωθεί την πρόοδο στην οφθαλμολογία, με εκπαιδευτικά προγράμματα και πρωτοποριακή έρευνα.

Με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο, με ουσιαστική και κορυφαία επιστημονική προσέγγιση, θέτουμε καθημερινά την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας. Οι καινοτόμες σύγχρονες τεχνολογίες καθώς και το κορυφαίο επιστημονικό προσωπικό μας δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους αντιμετώπισης ακόμα και των δυσκολότερων οφθαλμολογικών περιστατικών.

Η σύγχρονη υποδομή, οι εγκαταστάσεις υψηλής λειτουργικότητας και αισθητικής, τo άρτια εξοπλισμένο τμήμα με τεχνολογία υψηλού επιπέδου, καθώς και το εξειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάντα έτοιμα να σας προσφέρουν άριστη ιατρική φροντίδα και να σας εξασφαλίσουν τις ιδανικότερες συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας.

Πρόκειται για υπερσύγχρονη μονάδα που διαθέτει τεχνολογία υψηλού επιπέδου όπου διενεργούνται εγχειρήσεις καταρράκτη, στραβισμού, γλαυκώματος, υαλοειδεκτομές, κερατοπλαστικές. Επίσης διενεργούνται επεμβάσεις στον αμφιβληστροειδή, στα βλέφαρα, στη δακρυϊκή συσκευή και όγκοι στα μάτια.

Τα τελευταία χρόνια η διαθλαστική χειρουργική, επέμβαση με laser, για τη διόρθωση διαθλαστικών προβλημάτων των ματιών – μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας, έχει εξελιχθεί σημαντικά.

Η αίθουσα Διαθλαστικής χειρουργικής προορίζεται αποκλειστικά για τις επεμβάσεις διαθλαστικών ανωμαλιών των ματιών. Εξοπλισμένη με το πλέον σύγχρονο σύστημα Excimer Laser (Wavelight Refractive Suite – Alcon) που υπάρχει αυτή την στιγμή παγκοσμίως, αποτελεί εγγύηση για ανώδυνες επεμβάσεις, ταχύτατη ανάρρωση και άριστα αποτελέσματα….