Αρχική Φούρπος Μια απόφαση που την εξολοθρεύει τα Μ.Μ.Ε. την πέρασαν σαν απόφαση εύνοιας...

Μια απόφαση που την εξολοθρεύει τα Μ.Μ.Ε. την πέρασαν σαν απόφαση εύνοιας για την ΑΕΛ, πέρασαν έτσι και οι επαφές με Μοντέιρο και Εφραίμ, ενώ

Τελικά από ότι φάνηκε όλοι έκαναν καλά την δουλειά τους, η δουλειά έγινε, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πρωτάθλημα και τώρα είμαστε όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Κύπρου, very happy.

Τελικά ο κουκουλοφόρος ποιός ήταν, ποιός είναι; Όποιος κι΄αν ήταν τα κατάφερε κι΄αυτός. Από το πρώτο λεπτό σημάδευε ανθρώπους με στόχο και σκοπό την διακοπή του αγώνα.

Κι’ ο Μασιάς του έκανε αβίαστα το χατήρι. Χωρίς να σκεφτεί τις υπόλοιπες χιλιές φίλων της ΑΕΛ. Αυτούς που ήταν στο γήπεδο κι΄όλους αυτούς που περίμεναν να πανηγυρίσουν.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην δικαστική. Έσχισαν τα ιμάτια τους τα αδέσμευτα και σοβαρά Μ.Μ.Ε. Με την απόφαση της δικαστικής η ΑΕΛ έχει ευνοηθεί, έπρεπε να το πάρει ο ΑΠΟΕΛ στα χαρτιά και μπλα μπλα μπλα.

Κι΄όμως εγώ έβλεπα και πίσω από τις γραμμές. Το έψαξα. Ποτέ τέτοιο παιγνίδι όταν διακόπηκε δεν ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Ποτέ δεν επαναλήφθηκε σε άλλο γήπεδο και ποτέ δεν έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Δηλαδή ότι ήθελε και ότι επιθυμούσε αλλά και ότι βόλευε τον αντίπαλο. Και έτσι φτάσαμε στο τέλος. Στο βουβό Αντώνης Παπαδόπουλος πρωταθλητής στέφθηκε ο ΑΠΟΕΛ.

Και στην ΑΕΛ έμεινε ένα εξοντωτικό πρόστιμο, πρωτοφανές στα χρονικά της δικαστικής της ΚΟΠ το οποίο συμποσούμενο με την εξοντωντική τιμωρία της έδρας, φτάνει ίσως στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ήταν δηλαδή μια απόφαση που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν απόφαση εξολόθρευσης της ΑΕΛ. Για όσους καταλάβουν απλά μαθηματικά. Μια απόφαση που την έκαναν όμως γαργάρα τα Μ.Μ.Ε.

Μια απόφαση που δεν ικανοποίησε αν είναι δυνατόν τον πειθαρχικό εισαγγελέα της ΚΟΠ. Που ήθελε κι΄άλλο. Κι΄άλλο. Πάνω σε μια ΑΕΛ που δεν ήταν υπότροπη, που δεν πάει συχνά για επεισόδια στην δικαστική.

Ο ίδιος πειθαρχικός εισαγγελέας που έκλεισε τα μάτια και τ΄αυτιά στο σκασιαρχείο στην εθνική ομάδα, ο ίδιος πειθαρχικός εισαγγελέας που δεν είδε τα απειλητικά πανό έξω από τα γραφεία της ΚΟΠ.

Και έτσι φτάσαμε στο happy end. Αυτό που όλοι ήθελαν από την αρχή και με μανία στο τέλος. Από τον πρόεδρο της ΚΟΠ μέχρι τον τελευταίο δημοσιογράφο της πρωτεύουσας και πολλούς άλλους.

Είχαμε όμως και part 2. Εκεί που μίλησε ο πρόεδρος των κυπελλοπρωταθλητών και αποκάλυψε ότι έγιναν και γίνονται επαφές και με τον Εφραίμ και με τον Μοντέιρο. Δεν ξέρω τι πραγματικά σας λέει αυτό.

Και δεν ξέρω πως αυτό μπορεί να δέσει με όσα έγραψε ο Σκέμπρι στο Facebook αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Όταν έλεγε περίπου ότι “χωρίς και την βοήθεια μας δεν θα διεκδικούσατε καν”.

Που να ξέρω τι ήθελε να πει ο Μαλτέζος; Απλά θυμήθηκα την φάση αυτού με τον Εφραίμ, την μεγάλη ευκαιρία που έκανε φτερά και λίγο έλειψε να έφερνε την ισοφάριση στο τελευταίο ντέρμπι.

Βεβαίως τα Μ.Μ.Ε. αυτά που με την προπαγάνδα τους συντηρούσαν το ότι η ΑΕΛ έδινε φιλικά, όπως το 4-3 με την Ανόρθωση ή το 3-2 στο χίλια με την Ομόνοια, δεν έχουν ακούσει τίποτα απ΄ολά αυτά.

Και με αυτά φτάσαμε στο τέλος του παραμυθιού. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί εκεί στην πρωτεύουσα πιστεύουν ότι έζησαν και ζουν ακόμη καλύτερα. Άστες τους να το πιστεύουν αυτό!

Υ.Γ. Διαβάστε τι είπε η ίδια η δικαστική μετά την επιβολή της ποινής στην ΑΕΛ και πέστε μου πως δικαιολογείτε αυτή η ποινή, αλλά και πως δικαιοογείτε ο πειθαρχικός εισαγγελέας να ζητά από το εφετείο μεγαλύτερη ποινή:«Σημειώνουμε πως είναι μόλις η δεύτερη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που η ΑΕΛ άγεται ενώπιον μας για σοβαρά επεισόδια. Μάλιστα την πρώτη φορά επρόκειτο για μη σοβαρή υπόθεση. Είναι το σωματείο που ουσιαστικά απασχόλησε λιγότερο την ΔΕ από όλα τα σωματεία με πρωταγωνιστικούς στόχους. Συγκεκριμένα από τον όμιλο των έξι πρώτων ομάδων, η Ομόνοια τιμωρήθηκε 8 φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίπτωση (σημ.συν: λογικά εννοεί περίοδο) για σοβαρά επεισόδια. Το ίδιο το ΑΠΟΕΛ 6 φορές, ο Απόλλωνας 4, η Ανόρθωση 2 και ο Ερμής 1 (η οποία όμως ήταν σοβαρή εξ’ ου και του επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμένων των θυρών)».

ο φούρπΟς

 

Και Για τον Εφραίμ και τον Μοντέιρο…