Αρχική Πρόταση Πολιτιστική πρωτεύουσα είναι η Λεμεσός όσα κόλπα κι΄αν κάνουν, ένα κενό Φθινόπωρο...

Πολιτιστική πρωτεύουσα είναι η Λεμεσός όσα κόλπα κι΄αν κάνουν, ένα κενό Φθινόπωρο ή Άνοιξη, προτείνουμε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Προκ

Η Λεμεσός παράγει πολιτισμό εδώ και δεκάδες χρόνια. Δεκάδες είναι κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες οι πολιτιστικές οργανώσεις, δεκάδες οι ομάδες παντός είδους καλλιτεχνών που σκορπούν τον πολιτισμό τους σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

Πέραν όλων αυτών των μικρών, περισσότερο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως είναι γνωστό στην πόλη μας ξεχωρίζουν η Γιορτή του Κρασιού, τα Καρναβάλια ενώ σαν μεγάλος θεσμός εδραιώνεται πλέον κι΄ο διεθνής Μαραθώνιος.

Αν ταξινομήσουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις σίγουρα την μερίδα του λέοντος την παίρνει το Καλοκαίρι. Από εκεί και περά καλοκαιρινή και η Γιορτή του Κρασιού κι΄ας τοποθετείται μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Φθινοπώρου.

Χειμώνα βεβαίως και μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όλη η πόλη ζούμε σε ρυθμούς καρναβαλιού, ενώ για την Άνοιξη έχουμε βεβαίως τον διεθνή Μαραθώνιο, φέτος θα γίνει λίγο πιο αργά και κάτι ανθεστήρια εδώ κι΄εκεί.

Εντοπίσαμε λοιπόν ένα κενό μέσα στο Φθνινόπωρο. Κάπου στις αρχές Οκτωβρίου ας πούμε και πριν να μπούμε σε Χριστουγεννιάτικο spirit. Προτείνουμε ένα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών το οποίο να εκτείνεται και να καταλαμβάνει για ένα τριήμερο τον παραλιακό.

Πως το σκεφτόμαστε είναι κάπως απλό. Όλες οι διάφορες φιλαρμονικές που θα λαμβάνουν μέρος με μια “παρέλαση” να ξεκινούν από την Πλατεία Ηρώων, από την Ανεξαρτησίας να εισέρχονται στην Προκυμαία κι΄από εκεί να απλώνονται παντού.

Σε όλο το μήκος της Επίχωσης, στις αποβάθρες, στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού μέχρι και την Πλατεία της Μαρίνας. Διαφορετικές φιλαρμονικές, η κάθε μια σε ένα διαφορετικό σημείο, η κάθε μια με το δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα.

Κι΄επειδή θα προβληθεί το οικονομικό. Ας ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή με την συμμετοχή των φιλαρμονικών των Δήμων της Λεμεσού. Να συνεισφέρουν όλοι οι δήμοι με κάθε τρόπο στο φεστιβάλ αυτό, για να γίνει κάτι μεγάλο για την Λεμεσό.

Σήμερα άλλωστε έχουμε σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Λεμεσού ομάδες φιλαρμονικών, με ικανούς μουσικούς και σπουδαίους μαέστρους. Είμαστε σίγουροι ότι με μικρό κόστος ή και καθόλου κόστος, όλοι αυτοί μπορούν να κάνουν το φεστιβάλ πραγματικότητα.

Και στην πορεία βλέπουμε πως θα εξελιχθεί. Εμείς πάντοτε σκεφτόμαστε μεγάλα για να παίρνουμε το καλύτερο δυνατόν!!!…