Αρχική Λεμέσιος Σημαντικός μήνας για το ΤΕΠΑΚ, νεο ξεκίνημα με την έλευση του 2016,...

Σημαντικός μήνας για το ΤΕΠΑΚ, νεο ξεκίνημα με την έλευση του 2016, νέος Πρύτανης και νέος Πρόεδρος στο Λεμεσιανό Πανεπιστήμιο

Σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις των επόμενων λίγων εβδομάδων για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην πόλη μας μιας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέο Πρύτανη και νέο Πρόεδρο στο Διοιητικό Συμβούλιο.

Θα είναι ίσως μια χρονική στιγμή, η έλευση χρονικά κι΄ενός νέου έτους, που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει σαν ορόσημο για ένα νεο ξεκίνημα για το ΤΕΠΑΚ το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλευθεί τις αλλαγές αυτές.

Ταυτόχρονα η Λεμεσιανή πολιτεία θα πρέπει να αγκαλιάσει έμπρακτα το Πανεπιστήμιο της πόλης μας όπως είχε κάνει και στο παρελθόν και όχι απλά με διακηρύξεις ή με κατά καιρούς συναντήσεις και δηλώσεις συμπαράστασης.

Η πρόσφατη συνάντηση του αντιπρύτανη και του αντιπροέδρου του ΤΕΠΑΚ με τους πέντε δημάρχους της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού μαζί με το ΕΒΕΛ και το σωματείο “Φίλοι του ΤΕΠΑΚ”, καταγράφεται θετικά.

Θα πρέπει όμως αυτή να είναι η απαρχή της θεσμοθέτησης τέτοιων συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με την απο κοινού παρουσίαση δράσεων που θα προβάλουν το έργο του Πανεπιστημίου στην ευρύτερη κοινωνία.

Το ΤΕΠΑΚ είναι πλέον ένα ζωντανό κύτταρο το οποίο ζει και αναπνέει στο κέντρο της πόλης μας και είναι αυτό ένα μεγάλο και σπουδαίο επίτευγμα όσων Λεμεσιανών οραματίστηκαν και το πέτυχαν αυτό.

Γι΄αυτό και η ίδια η πόλη θα πρέπει να το βοηθήσει να περάσει στο επόμενο στάδιο όπως αυτό είχε σχεδιαστεί πριν από πολλά χρόνια, στην επέκταση του στον Β’ πόλο, αλλά στα νεα προγράμματα σπουδών.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…