Αρχική Πρόταση Τελειώνει η Επίχωση και επαναδημοσιεύουμε την πρόταση, Άγαλμα σε προέκταση της επίχωσης...

Τελειώνει η Επίχωση και επαναδημοσιεύουμε την πρόταση, Άγαλμα σε προέκταση της επίχωσης με θεματολογία από το νερό!

Η πιο κάτω πρόταση πρωτοδημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2011 όταν τότε είχε σταλεί κοντά μας από ένα συμπολίτη μας που ζει και εργάζεται στην Βαρκελώνη. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χ’Δημήτρη, ο οποίος εργάζεται σαν illustrator και animator, με γνώσεις σε 3D reders και αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Σήμερα και με την ευκαιρία της σχεδόν ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης την επαναδημοσιεύουμε έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών του δήμου πιστεύοντας όμως ότι είναι μια πρόταση υλοποιήσιμη που θα πρσέθετε ένα σημείο αναφοράς για τη Λεμεσό.

Η φιλοσοφία της πρότασης του Κωνσταντίνου όπως μας την παρουσίασε είναι η δημιουργία ενός σημαντικού σημείου αναφοράς για την πόλη μας, με την τοποθέτηση ενός αγάλματος ή κάποιου άλλου αρχιτεκτονικού έργου, όπως αυτό παρουσιάζεται στο σχέδιο και το οποίο θα είναι ορατό από τον εναέριο μέχρι και το παλιό λιμάνι.

Το έργο θα μπορούσε σύμφωνα με την πρόταση να είναι είναι άγαλμα σε οποιοδήποτε σχηματισμό, ένα ίσως συντριβάνι σε μοντέρνα γραμμή με έντονα χρώματα και θεματολογία από το νερό, ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί ένας καλλιτέχνης μέσα από ένα διαγωνισμό που θα μπορούσε να προκηρύξει ο δήμος για το έργο αυτό.

Με την πρόταση του Κωνσταντίνου την ίδια στιγμή επιτυγχάνεται και η επέκταση του χώρου της επίχωσης στο ανατολικό της άκρο, με ταυτόχρονη ανάπλαση της παραλίας και την οργάνωση στο κομμάτι αυτό θαλασσίων αθλημάτων, ενώ την ίδια ώρα δημιουργείται μια νέα οπτική πλευρά της πόλης μέσα από την θάλασσα.

Στην πρόταση γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση χαμηλών δέντρων, θάμνων και φοινικιών, έτσι που η επέκταση στην θάλασσα να είναι πράσινη χωρίς όμως να επηρεάζεται η θέα. Όσο αφορά το κόστος εκτέλεσης του έργου, ο Κωνσταντίντος Χ΄Δημήτρη είχε τότε εκτιμήσει ότι δεν φαινόταν το κόστος να είναι μεγάλο ή απαγορευτικό.

 …