Αρχική ΤΕΠΑΚ Το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει το «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT – Από...

Το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει το «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT – Από τη θεωρία στην πράξη»

Το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει το «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT – Από τη θεωρία στην πράξη».

Το «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, e-CUT», είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007-2013» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Άξονας Προτεραιότητας «Κοινωνία της Γνώσης και Καινοτομία», Ειδικός Στόχος «Ενίσχυση των υποδομών δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης») με προϋπολογισμό 4.000.000€.

Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες δράσεις για την αναβάθμιση των υποδομών και συστημάτων του Πανεπιστημίου και υλοποιήθηκαν στοχευόμενες εφαρμογές για την εισαγωγή και υποστήριξη νέων τεχνολογιών μάθησης, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών με έμφαση στις διαδικασίες της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει ως ένα από τους κύριους στρατηγικούς του στόχους να καταστεί ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο, όχι μόνο αξιοποιώντας εδραιωμένες τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αλλά παράλληλα πρωτοστατώντας στην εφαρμογή και προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων. Στόχος του Ηλεκτρονικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (e-CUT) είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας, έρευνας και μάθησης το οποίο προορίζεται για όφελος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα….