Αρχική Πρόταση Υπαίθρια γυμναστήρια σε ανοικτούς δημόσιους χώρους (επαναδημοσίευση)

Υπαίθρια γυμναστήρια σε ανοικτούς δημόσιους χώρους (επαναδημοσίευση)

Επαναδημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα πρόταση που μας έστειλε ο συμπολίτης μας Λέανδρος Γεωργίου, ο οποίος ουσιαστικά εισηγείται την δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Μάλιστα μέσα από το πιο πάνω video το οποίο μας απέστειλε ο αγαπητός Λέανδρος, παρουσιάζονται τέτοιου είδους υπαίθρια γυμναστήρια στην Ελλάδα, όπου γυμνάζονται πέραν των 600 χιλιάδων ανθρώπων.

Αναλυτικά η πρόταση σε επιστολή όπως αυτή είχε ετοιμαστεί από τον Λέανδρο στον Δήμο Λεμεσού:

“Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την επιθυμία αλλά και την παράκληση μου για την δημιουργία δημόσιων πάρκων με όργανα γυμναστικής. Τα τελευταία χρόνια έχω επισκεφθεί αρκετές χώρες στις οποίες είχα την ευκαιρία να δώ παρόμοια πάρκα καθώς επίσης και την μαζική προσέλευση του κόσμου σε αυτά.

Επιπλέον, είναι γνωστή η ευεργετική επίδραση της γυμναστικής στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και ειδικότερα των μικρών παιδιών. Είναι επίσης γνωστό ότι τα παιδιά στην πατρίδα μας εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας τα οποία οδηγούν και σε πολλά προβλήματα υγείας στην μετέπειτα ζωή τους.

Έχω παρατηρήσει με μεγάλη μου ικανοποίηση ότι έχετε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, σε πολλές περιοχές του δήμου Λεμεσού πάρκα και χώρους ψυχαγωγίας. Η παράκλησή μου θα ήταν σε αυτά τα πάρκα να τοποθετηθούν όργανα όπως μονόζυγα, δύζυγα και άλλο εξοπλισμό για να μπορούν τα  παιδιά αλλά και οι ενήλικες να γυμνάζονται και να περνούν ακόμη πιο ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο τους χρόνο.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω και την οικονομική κρίση η οποία ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις συνήθειες των Κύπριων τα επόμενα χρόνια και ένας από τους τομείς που θα επηρεαστεί άμεσα  θα είναι και η σωματική άσκηση καθώς επίσης και η ασχολία με δραστηριότητες που προάγουν την σωματική άσκηση, υποβιβάζοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Η οικονομική επιβάρυνση του δήμου δεν θα είναι μεγάλη αφού υπάρχει ήδη η υποδομή στα περισσότερα πάρκα για την επίτευξη αυτού του στόχου”.

Βεβαίως και για να είμαστε ειλικρινής και πέραν του οικονομικού κόστους ενός μιας τέτοιας προσπάθειας τίθετε και το θέμα συντήρησης και διατήρησης τέτοιων χώρων από τους ηλίθιους που καταστρέφουν το καθετί δημόσιο και ιδιωτικό στην πόλη μας.

Θα θέλαμε τις απόψεις σας για το θέμα. …