Αρχική Πρόταση ΤΕΠΑΚ/2ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας: «Το μέλλον της επικοινωνίας...

ΤΕΠΑΚ/2ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας: «Το μέλλον της επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή»

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας φιλοδοξεί να καταστεί Ετήσιος θεσμός σε Κύπρο και Ελλάδα.

Φέτος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, μαζί με το ερευνητικό εργαστήριο «Νέα Μέσα, Νόηση και Μάθηση» συνδιοργανώνουν το 2ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας (cclabs2023), στις 1 & 2 Ιουλίου 2023, με τίτλο «Το μέλλον της επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή».

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, είναι αποτελέσματα της σύμπραξης 12 Εργαστηρίων με έδρα τους 7 Πανεπιστημιακά Τμήματα Επικοινωνίας σε Κύπρο και Ελλάδα με βασικό διοργανωτή για το 2023 το ΤΕΠΑΚ. Ερευνητ(ρι)ές οι οποίοι/ες ασχολούνται ακαδημαϊκά με το ευρύτερο φάσμα του αντικειμένου της επικοινωνίας θα συναντηθούν διαδικτυακά στοχεύοντας στη χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης σε μία εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές τόσο στη φύση όσο και στις μεθόδους επικοινωνίας.

Οι έντονες προκλήσεις της σημερινής εποχής επηρεάζουν το παρόν αλλά και διαμορφώνουν παράλληλα το μέλλον της επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι θεματικοί άξονες και ενότητες του Συνεδρίου είναι:

  1. Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας
  2. Πολιτική Επικοινωνία
  3. Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση
  4. Επικοινωνία σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις
  5. Επικοινωνία και Πολιτισμός
  6. Επικοινωνία σε θέματα Υγείας και Περιβάλλοντος
  7. Επικοινωνία και Τουρισμός

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στα Εργαστήρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ελληνόφωνων πανεπιστημίων, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της ερευνητικής κοινότητας σχετικά με τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες  και την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν υπεύθυνα για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού αυτού συνεδρίου, ερευνήτριες/τές, επαγγελματίες και εκπαιδευτικοί προσκαλούνται να παρουσιάσουν και να συζητήσουν πρόσφατες καινοτομίες, αναδυόμενες τάσεις και πιθανές λύσεις στους τομείς της επικοινωνίας και της ενημέρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής επισκεφτείτε το http://www.cclabs.gr.